5 anys d'El Món d'Ahir - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

5 anys d’El Món d’Ahir

Dimarts 8 de novembre a les 19 hores, la revista El Món d’Ahir va celebrar amb autors, subscriptors i amics els seus primers 5 anys de vida. La cita va ser a la Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona, i va comptar amb un petit prlament del director de la revista, Toni Soler, i la participació d’en Magí Garcia.

Toni Soler durant l’acte

“Aquesta revista va néixer ja amb el nom i el cognom decidit. El nom és El Món d’Ahir, com molts sabeu, és també el títol de les memòries d’Stefan Zweig, que per nosaltres representa una manera diferent d’acostar-se al passat i de narrar-lo. I el cognom és “història d’autor”, perquè a les nostres planes hi volem firmes que aportin capacitat narrativa i un punt de vista personal en els seus articles. 
Creiem que això obria un terreny que podia superar els límits de la història més acadèmica. Hem buscat textos que no només satisfacin l’afany de coneixement sobre el passat, sinó també la passió per la lectura. Per tant hem obert la nostra revista a narradors de tota mena, historiadors per descomptat, però també periodistes, novel·listes, divulgadors i assagistes. “

Toni Soler, director d’El Món d’Ahir

El Món d’Ahir és un producte per ser llegit, però també fullejat, contemplat, fins i tot olorat. És un producte de paper, un objecte impossible d’assaborir sense tenir-lo entre les mans. És també una publicació que cuida el disseny gràfic i que obre una finestra al ric panorama d’artistes i il·lustradors de casa nostra. Això li ha valgut el prestigiós reconeixement del premi LAUS d’Or 2018 a la millor publicació periòdica, el LAUS de Plata 2018 a la millor coberta de llibre o revista i el LAUS d’Or 2021 a la millor col·lecció de cobertes de llibre o revista.

L’equip d’El Món d’Ahir i de Run Design, encarregats de la direcció d’art de la revista

En aquests 5 anys i 24 números publicats i entre els més de 260 autors que hi han escrit hi ha noms tan rellevants com Eduardo Mendoza, Antony Beevor, Carme Riera, Empar Moliner, Pere Gimferrer, Marina Espasa, Borja Bagunyà, Albert Sánchez Pinyol, Xavier Antich, Irene Solà, Philipp Blom, Joan Fontcuberta, Marina Garcés, Jordi Carrión, Llucia Ramis, Raquel Ricart, Antonio Baños, Sergio del Molino, María Belmonte, Manel Lucas, Sergi Pàmies, Najat El Hachmi, Xavier Aldekoa, Jordi Amat, Ingrid Guardiola, Ariadna Trillas, Bernardo Atxaga, Joan F. Mira, Míriam Cano i molts d’altres.

La revista, que també ha estat reconeguda com a millor publicació del 2017 per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, està editada per Minoria Absoluta i SOM Abacus, i es pot adquirir a elmondahir.cat o a les llibreries d’arreu de Catalunya.

“Gràcies infinites als lectors i als subscriptors, alguns dels quals ens acompanyen avui. És un tòpic, però sense vosaltres no hi seríem. Depenem de vosaltres.”

Toni Soler, director d’El Món d’Ahir

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Feliços vint".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!