Ban-Lieue - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

Arnau Bach

Ban-Lieue

© Arnau Bach

Inspirat en les grans revoltes als suburbis francesos del 2005, Ban-Lieue (2019-2021) és un assaig fotogràfic que explora el territori porós d’una metròpoli occidental contemporània i utilitza l’espai de la ciutat per crear una metàfora urbana i social que reinterpreta les desigualtats que s’hi generen com a conseqüència de la globalització i la polarització de classes.

Banlieue, que en francès significa ‘suburbi’, és un mot compost per dues paraules: ban, que significa ‘prohibició’, ‘abandonament’ o ‘desterrament’, i lieue, que és un terme que s’usa per calcular la distància que pot caminar una persona en una hora.

A partir de la descodificació del mot banlieue, Arnau Bach pren com a punt de partida la muralla de la ciutat de París, que separa dos universos, i s’embarca en un viatge als seus suburbis per confluir amb les diferents realitats dels que estan desterrats i privats de l’oportunitat de viure en un món cada cop més inabastable per a tothom.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "França".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!