El Món d'Ahir està de moda - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

El Món d’Ahir està de moda

El Món d'Ahir

El Món d’Ahir arriba al número 30 i ho dediquem a parlar de la història de la indumentària i de la seva aplicació social, la moda.

En el pròleg, Toni Soler ho defineix així:

“«La roba fa l’home», va dir Mark Twain. I afegia: «Cap home despullat ha tingut mai influència en la societat.» La moda ens fa diferents, ens confereix estil, si tenim traça i el poder adquisitiu necessaris. I, alhora, la manera de vestir ens homogeneïtza, ens ajuda a sentir-nos part d’un grup humà – una classe, una comunitat, una generació.

Poques coses com la roba ens diuen tant de la persona que l’ha portada, i dels valors dominants en el seu temps. Un bagul amb roba dels nostres avis és més alliçonadors, i més inspiradors, que qualsevol llibre d’història. Per això un viatge per la història de la moda – o una visita a un museu de la indumentària com els de Barcelona o Terrassa – és una manera esplèndida d’entendre el nostre passat.”

En aquesta publicació hem comptat amb articles de Sílvia Carbonell, Clara de Cominges Rivière, Sílvia Rosés Castellsaguer, Montse Aymerich Bassols, Marta Marín Anglada, Ana Velasco Molpeceres, Manel Ollé, Sílvia Ventosa Muñoz, Volker Hermes, Bill Bryson, Olga Jornet Vegas, Xavier Theros, Stefan Zweig,
Rita Rakosnik, Toni Soler, Àlex Gutiérrez, Ester Naranjo i Marina Velasco, Anna – Priscila Magriñà i Joan Fontcuberta.

Podeu trobar el número 30 aquí a les llibreries o si ho preferiu, us hi podeu subscriure i rebre còmodament El Món d’Ahir a casa vostra.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Moda".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!