El Món d'Ahir mira al futur amb el número 26 - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

El Món d’Ahir mira al futur amb el número 26

Les grans malvestats del segle XX i els riscos socials, econòmics i ambientals derivats de les successives revolucions tecnològiques han convertit el futur en una obsessió, no només per als pensadors, sinó també per als científics, els polítics i totes les persones interessades en el fet col·lectiu. En les circumstàncies actuals, cadascun de nosaltres sap que els nostres plans individuals són tan fràgils com els de la lletera del conte. Però com a espècie no ens podem permetre el luxe de no fer plans. La conquesta de la consciència del temps, de l’empatia no només amb els nostres congèneres presents, sinó també amb els que encara no han nascut, és un regal preciós, commovedor, tot i que ens genera neguits i angoixes. 

Aquesta vivència del futur, amb la seva barreja inseparable de por i esperança, fa que la nostra experiència vital sigui més completa. El futur també té una història. En aquest número intentem acostar-nos-hi amb un doble interès, una curiositat en dues direccions: la nostra, envers els que ens van precedir, i la d’ells, envers nosaltres i els que ens han de seguir.

Hi trobareu articles de Pol Bridgewater Mateu, Jordi Mir Garcia, Carles Santamaría Martínez, Alexandre Dumas, Joan Fontcuberta, Josep Ramoneda, Míriam Cano, Antonio Baños, Sebastià Roig, Jules Verne, Jean-Marc Côté, Xavier Domènech Sampere, Fernando Trias de Bes, Raquel Ricart, Carme Torras, Martí Domínguez, Ingrid Guardiola, Toni Vall, Josep Maria Ganyet i Maria Sisternas.

Disponible al web i aquí, i ben aviat a llibreries!

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Futur".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!