El número 23 és un ESCÀNDOL! - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

El número 23 és un ESCÀNDOL!

Escàndol!

Ja és a la venda al web i a llibreries el nou número d’El Món d’Ahir, el més escandalós que hem publicat fins ara. “No sé por qué dan tanto miedo nuestras tetas”, canta Rigoberta Bandini, una frase que cobra sentit tenint en compte, només per posar un exemple, la censura a la que es veuen sotmesos els pits femenins a algunes xarxes socials. Doncs en aquest número són els protagonistes de la coberta, multiplicats per quatre: 4 pits femenins, en 4 cobertes diferents.

Toni Soler, director de la revista, reflexiona sobre el tema que vertebra el dossier del n. 23:

“Un escàndol no és un pecat o un delicte: és la reacció col·lectiva de rebuig o indignació provocada per un episodi individual —d’un individu prominent, en general—. Això ens remet a un concepte relativament modern, que és el d’opinió pública. Aquesta ha estat una eina democràtica i a la vegada una trampa al servei d’interessos corporatius (o dels estats) que utilitzen la propaganda, la manipulació dels fets i de la Història, la injúria o les campanyes de desprestigi per afavorir determinats individus i idees, i ensorrar-ne d’altres. En temps de Twitter, no cal entrar en més detalls.

Una altra deriva interessant de l’escàndol és que posa de manifest el contrast entre moral privada i moral pública i, per tant, també, la hipocresia de molts «escandalitzats» l’únic mèrit dels quals és la seva insignificança —cosa que els priva d’haver de donar exemple— o bé la seva hàbil discreció.

El triangle poder-diners-sexe és el gran protagonista de les històries de mentida i corrupció que recollim en el dossier d’aquest número. Escàndols reials, escàndols financers, escàndols evitables i fins i tot escàndols provocats en un temps en què l’atenció mediàtica ho és tot. Benvinguts a la cara més indiscreta d’El Món d’Ahir.

Hi trobareu articles de Francesc-Marc Àlvaro, Olga Jornet Vegas, Anna Moner, John Williams, Albert Sánchez Piñol, Mar Calpena o Àlex Gutiérrez, entre d’altres autors i autores. Ja el podeu trobar a llibreries o comprar directament aquí, i us arribarà a casa còmodament. O si ho preferiu, us hi podeu subscriure i rebre els quatre números que pertanyen a la col·lecció de 2022 aquí.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Escàndol!".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!