Endevina qui es vol casar - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

Eva Piquer

Endevina qui es vol casar

United Archives / IFTN / agefotostock

LA JOEY I EN JOHN S’HAN ENAMORAT i tenen pressa per formalitzar la relació. També tenen «un problema de pigmentació», com resumirà el pare de la noia al final de la pel·lícula: ella és blanca i ell és negre. La notícia que es volen casar suposa un trasbals per a les famílies respectives. No els havia passat mai pel cap que es podrien trobar en aquesta situació, ni que els esclatarien a la cara les contradiccions morals. Ho diu Katharine Hepburn a Spencer Tracy: «La Joey es comporta d’acord amb la manera com la vam criar. Vam respondre a les seves preguntes, li vam dir que era un error greu creure que les persones blanques eren superiors a les negres o a les de qualsevol altre color. Li vam dir que la gent racista estava equivocada. Encegada per l’odi o per l’estupidesa, però sempre equivocada. Això és el que li vam dir. I en dir-ho, no vam afegir: “Però no t’enamoris mai d’un home de color”.»

D’entrada, el pare de la Joey no ho veu gens clar, i així ho comenta al seu amic capellà: «Sé que no tindran cap oportunitat, ni en aquest país ni en aquest món pudent.» El sacerdot li rebat: «Ells són aquest país. Ells canviaran aquest món pudent.» Però el personatge que interpreta Spencer Tracy no es deixa convèncer: «Sí, d’aquí a cinquanta anys o potser d’aquí a cent anys, però no en vida teva, ni potser tampoc en vida meva.»

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Amor".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!