Feliços vint, al número 24 - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

Feliços vint, al número 24

Ja disponible al web!

Us presentem el darrer número de la col·lecció 2022 d’El Món d’Ahir. Després d’històries d’infància, de cases i d’escàndol, aquest dossier es centra en els Feliços vint.

Toni Soler, director de la revista, reflexiona sobre el tema que vertebra el dossier del n. 24:

“Els feliços anys vint són l’objecte del dossier d’aquest número. Anys de postguerra i ressaca, de progrés i d’avantguarda, de bohèmia i d’hedonisme, que emmascaren els primers símptomes de la confrontació política i ideològica que, en part, explica la Segona Guerra Mundial. Els cronistes actuals han rescatat aquesta denominació per jugar al contrast amb els nostres anys vint, els del present, que de moment no fan tan bona cara: van començar amb la pandèmia, han continuat amb la invasió d’Ucraïna, de difícil pronòstic i conseqüències que poden ser de llarg abast, i s’hi albiren amenaces tan reals com el canvi climàtic, els problemes de la globalització, l’auge dels populismes i fins i tot un amenaçador rebrot de l’extrema dreta. Tot plegat ens fa mirar les imatges de les despreocupades flappers ballant xarleston amb certa nostàlgia. Ara sabem que rere aquell gran decorat s’hi congriava el desastre. Tant de bo els nostres anys vint no tinguin un epíleg tan sinistre.”

Hi trobareu articles d’Empar Moliner, Antonio Baños, Ada Klein, Joan Fontcuberta, Míriam Cano, Xavier Antich, Sílvia Rosés, Carolina Velasco i Manel Ollé, entre d’altres autors i autores. El podeu comprar directament aquí, i us arribarà a casa còmodament. O si ho preferiu, us hi podeu subscriure i rebre els quatre números que pertanyen a la col·lecció de 2022 aquí.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Feliços vint".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!