Hidden portraits - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

Volker Hermes

Hidden portraits

© Volker Hermes

El treball de l’artista alemany Volker Hermes a la sèrie Hidden Portraits parteix de la intervenció digital en fotografies de retrats històrics de mestres antics de la pintura. Va començar aquest projecte fa deu anys, i la recerca del context social d’aquestes obres el va portar a aprofundir en el seu significat, en quina era la seva funció a l’hora de representar el jo. Aquests retrats no eren de gent ordinària, sinó d’una elit que es podia permetre pagar-los i que volia ser vista com una minoria poderosa, influent i acomodada. La seva manera de vestir i de guarnir-se era important per expressar el seu estatus i volia provocar un efecte en els seus conciutadans. Avui dia les societats han canviat molt i els codis indumentaris d’altres èpoques ens poden resultar estranys, però la moda sempre ha estat essencial per definir-se al llarg de la història.

Hermes no afegeix mai cap objecte addicional a les imatges, treballa manipulant amb Photoshop només els elements pictòrics que ja estan presents en el quadre. El fet que sigui pintor i que conegui el procés tècnic de l’obra que reinterpreta li permet mantenir-se molt a prop de l’original. Un cop ha definit la idea general, comença un treball ingent extremadament minuciós. Per exemple, moure centenars de perles d’una en una, o aïllar i recombinar pinzellades individuals.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Moda".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!