Humor i història, al número 20 d'El Món d'Ahir - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

Humor i història, al número 20 d’El Món d’Ahir

Humor i història, al número 20
Humor i història, al número 20

Ja és a la venda a llibreries i al web el número 20 d’El Món d’Ahir, que tanca la col·lecció de 2021 formada pels exemplars dedicats als Trens, el Cosmos i les Illes Balears. En aquest cas els protagonistes són l’història i l’humor, amb articles de Júlia Cot, Oriol Jara, Xavier Theros, Àlex Gutiérrez, Adrià Pujol, Antonio Baños, Juan Carlos Ortega o Lucía Lijtmaer, entre d’altres.

Aquest és un extracte de l’editorial de Toni Soler:

“L’humor és una característica humana, i exigeix la interacció social. Algú fa riure a algú altre, i tots dos queden satisfets. El riure és catàrtic, terapèutic, socialment útil, i fins i tot una manera de guanyar-se la vida, des de fa mil·lennis. Perquè la necessitat de riure ens ha acompanyat sempre, en temps de bonança, però sobretot en temps de malvestats. Per això l’humor negre té tanta tirada, i per això l’humor jueu és universalment apreciat.

Nietzsche va dir que l’ésser humà va inventar la rialla per alleujar el seu profund patiment. Potser és així, però també és cert que l’humor ha celebrat la felicitat, l’empatia, l’esperança, el plaer de viure i de conviure. Riure és una cosa bona, i l’associem a moments que val la pena recordar. També ho van fer els nostres antics, i en van deixar constància: per això avui podem dedicar aquest número d’El Món d’Ahir a les riallades del passat, les dels comediants amb toga, les dels bufons, les dels versots satírics i les de les modernes sitcoms televisives.”

Podeu comprar el número 20 aquí, a les llibreries o si ho preferiu, us podeu subscriure i rebre còmodament El Món d’Ahir a casa vostra.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Humor".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!