Les CASES, protagonistes del número 22 - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

El Món d’Ahir

Les CASES, protagonistes del número 22

El número 22, ja disponible al web i a llibreries!

El segon número de la col·lecció 2022 està dedicat a les CASES, amb una notable selecció de professionals —arquitectes, urbanistes, historiadors, periodistes— que han aportat el seu talent a aquest número d’El Món d’Ahir dedicat al paper de la casa (o la llar) en la història.

Aquí teniu un extracte de l’editorial de Toni Soler, director de la revista:

“La casa —l’habitatge, la llar— és una al·legoria perfecta de la condició humana. D’una banda, és el refugi, la garantia d’un cert isolament, de l’espai propi d’un individu o una unitat familiar. És un espai tan respectat que la majoria de codis legislatius, des de fa segles, el consideren inviolable, a redós dels poders públics. De l’altra, la llar és l’expressió concentrada de la convivència, l’espai en què els éssers humans es doten de regles per viure junts. En aquest sentit, cada casa és l’expressió mínima de l’ordre social. «Benvingut a la república independent de casa teva», deia l’eslògan d’una conegudíssima marca sueca de mobles.

La llar com a pàtria, com a destinatària de les microlleialtats invariables, troba el seu contrapunt en termes com homeland, és a dir, la terra-llar, la casa comuna, que converteix els ciutadans en membres d’una mateixa família, lligada per drets i deures.”

Hi trobareu articles d’Òscar Dalmau, Anna-Priscila Magriñà, Xavier Moret, Maria Sisternas, Joaquim Español, Imma Muñoz, Àlex Gutiérrez o Joana Masó, entre d’altres autors i autores. Ja el podeu trobar a llibreries o comprar directament aquí, i us arribarà a casa còmodament. O si ho preferiu, us hi podeu subscriure i rebre els quatre números que pertanyen a la col·lecció de 2022 aquí.

I més enllà d’aquest número, unes paraules de Toni Soler per agrair a tots aquells i aquelles que ens han acompanyat i han ajudat a que El Món d’Ahir hagi arribat als 5 anys de vida.

“Aprofito per assenyalar que aquesta petita llar anomenada El Món d’Ahir arriba al seu cinquè aniversari. Ha estat una travessa apassionant, enriquidora i plena de petites recompenses per als qui la fem possible. Estem d’enhorabona perquè la nostra modesta família continua creixent, i esperem estar a l’altura per fer-hi lloc a tothom qui se senti proper a la història d’autor. Benvinguts a casa!”

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Cases".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!