Messies 'fake' - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

Ariadna Trillas

Messies ‘fake’

© Jonas Bendiksen / Magnum Photos / ContactoPhoto

COMENÇA EL VÍDEO. SONA LA Petita serenata nocturna de Mozart. Apareix un cel blau esquitxat de núvols en moviment. Sobreimpresa, una pregunta: «¿Va existir l’arca de Noè?» Flanquejat a banda i banda per dos youtubers, un home d’edat avançada, cabells llargs i barba canosa s’adreça a l’audiència per respondre. Ve a dir, en brasiler, que sí, que l’arca va existir, però que no era com ens la imaginem.

Benvingudes i benvinguts a l’univers d’INRI Cristo, un dels falsos Jesús més consolidats dels nostres temps. A aquest personatge, sempre vestit amb sandàlies i túnica blanca, que sovint es cobreix les espatlles amb una capa vermella i que sol circular sobre una mena de butaca-altar amb rodes, se’l nota còmode davant la càmera. Al cap i a la fi, acumula més de cinquanta anys d’exposició pública, i té un canal de tele propi a internet, que documenta i alimenta sense descans la seva història com a Jesús reencarnat. A la inricristo.tv s’hi troben programes emesos des de fa almenys una dècada. L’home de la barba hi entoma preguntes de tota mena. Els seguidors (i també algunes veus amb ganes de gresca) les formulen a través del seu canal a Telegram: des de si «la figura com a reencarnació de Jesús no peca contra el Pare», formulada des de Kansas, fins a «què passarà amb la gent que creu en tu com a Crist quan hagis mort», llançada des de Vitòria.

De tant en tant, Álvaro Thais (Iandaial, Brasil, 1948), antic forner i cambrer, entre altres oficis, eleva la mirada cap al cel, i després la fixa en la càmera. Diu: «Quan, en temps d’íntima tristesa, el desànim envaeixi la teva ànima i les llàgrimes et brollin dels ulls, cerca’m. Quan et sentis incomprès per aquells que t’envolten, i vegis com s’intensifica la indiferència, acosta’t a mi.»

INRI Cristo, que s’ha declarat cèlibe, assegura haver tingut la seva primera revelació divina sobre la pròpia identitat el 1979. Viu als afores de Brasília, que considera «la nova Jerusalem». La seva església es diu Suprem Orde Universal de la Santíssima Trinitat.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Jesucrist".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!