Henry Ford, el passat que torna - El Món d'Ahir | Revista d'història d’autor

Ariadna Trillas

Henry Ford, el passat que torna

Wikimedia Commons/ Run Design

El passat sempre torna, i sovint ho fa carregat d’ironia. L’agost del 1899, Henry Martin Ford (1863-1947), el fill primogènit d’una parella de grangers de Dearborn (Michigan) apassionat per la mecànica i que s’havia passat l’adolescència horroritzat davant la perspectiva d’una monòtona vida treballant al camp, es va permetre el luxe de deixar plantada la Detroit Edison Company, una empresa elèctrica que havia cregut en ell, que l’havia contractat i que fins i tot l’havia promocionat a enginyer en cap.Va abandonar una companyia vinculada al mateix Thomas Alva Edison, el pare d’invents com la bombeta elèctrica, a qui admirava profundament.

Ford, l’home que acabaria posant Amèrica sobre rodes amb un dels cotxes més famosos de la història de l’automòbil, el Model T, tenia aleshores trenta-sis anys i una sòlida visió: no més carruatges enganxats als cavalls. Un cotxe. I un cotxe que no fos per a quatre rics. Un cotxe per a les masses.

Més

Aquest article pertany al número que dedica el dossier a "Mentida".
Si et sembla interessant, pots comprar el número clicant aquí.

Suma’t a El Món d’Ahir

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels subscriptors i lectors. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!